Er zijn 4 methoden om feedback te verzamelen;

• Via de hoofd (algemene) URL
  • Via een funnel snelkeuze URL
  • Via een direct URL naar een specifieke vragenlijst.
  • Via een directe URL naar een specifieke vragenlijst op een specifiek apparaat.

Alle URL's kan je terugvinden in het URL overzicht, via:

De hoofd URL

De hoofd URL is te gebruiken op plaatsen waar je niet weet waar de respondent is geweest of feedback over wil geven. Denk bijvoorbeeld aan een centrale hal, hoofdpagina op een website, of een onbeheerde zuil in de centrale hal. Hiervoor is het gebruik van de hoofd URL heel handig. De hoofd URL heeft als primair doel de respondent zo gemakkelijk en snel mogelijk tot de juiste vragenlijst te begeleiden. Deze filteropties staan geheel los van de interne structuur of vragenlijsten. Dit noemen wij ook wel de funnel.

Funnel filter

Binnen de applicatie zijn er verschillende funnel filters naar keuze in te vullen. Mogelijke 1e keuze bij meerdere locaties is, op welke locatie bent u geweest.

Filter 1: Locatie

Vervolgens kan de volgende funnelfilter gebruikt worden voor bijvoorbeeld een type dienstverlening of afdeling.

Filter 2: Afdeling

De derde filter geeft een extra niveau, waarbinnen bijvoorbeeld voor een team gekozen kan worden.

Je vindt deze algemene hoofd URL via:

Of in het URL overzicht onder de kop 'Algemene URL'

NB:

Het DEMO ziekenhuis heeft dus de filters 'locatie' en 'afdeling', maar deze zijn niet standaard. Deze filters kunnen anders benoemd worden en er kunnen meerdere aangemaakt worden. Alleen Rate kan dat doen, dus als je de filters wilt veranderen, stuur dan een mailtje naar support@rate.nl.

Funnel snelkeuze URL

Het is mogelijk om de respondent de funnel in te leiden met een of enkele voorgeselecteerde waardes. Denk hierbij aan de locatie of een doelgroep, zodat enkel de cliƫnt-/patiƫnttevredenheidsvragenlijsten getoond worden.

Deze instelling kun je terugvinden via:

In dit overzicht zijn de URL's inzichtelijk, maar de URL's zijn ook terug te vinden in het URL overzicht onder de kop 'Funnel snelkeuze URLs'.

Directe vragenlijst URL

Vraag je bijvoorbeeld feedback op een bepaalde locatie direct aan de respondent over de daar verleende dienst, is het veel handiger om de directe URL te gebruiken.

Deze directe URL vind je in het beheer van de vragenlijst zelf:

Deze links zijn ook terug te vinden in het URL overzicht onder de kop 'Vragenlijst URLs'

Je kan van de generieke URL als respondent een snelkoppeling maken, zodat je niet elke keer weer rate.nl in hoeft. Hoe dit moet zie je hier of een je kan een icoontje op een tablet toevoegen.

Voor de FAQ 'Icoontje/ link in begin scherm zetten op een ipad? Klik hier.

Directe apparaat URL

In sommige gevallen worden vragenlijsten altijd ingevuld op een bepaald apparaat, bijvoorbeeld reflectiekaarten voor medewerkers op een iPad. In deze gevallen kan het handig zijn dat de resultaten tussentijds worden opgeslagen en de respondent later door kan gaan met de invoer van de feedback. Ook op plaatsen waar het internet niet stabiel is zorgt dit er voor dat de resultaten later afgemaakt en ingezonden kunnen worden. Het aanmaken van een apparaat specifieke link staat beschreven in dit artikel.

Deze URL's zijn terug te vinden bij de vragenlijst instellingen en in de lijst met URL's onder kop 'Apparaat URL's (tussentijdse opslag)'.

Klik hier voor meer informatie over de funnel.

Klik hier voor meer informatie over de funnel filters.

Klik hier voor meer informatie over het aanmaken van een apparaat specifieke url.