Wat is een funnel?

Bij een vragenlijst is er de mogelijkheid een locatie, afdeling/specialisme en/of team op te geven. Vervolgens is het mogelijk om in het dashboard te filteren op resultaten voor alleen vragenlijsten van een opgegeven locatie, afdeling/specialisme en/of team.

Deze locatie, afdeling/specialisme en/of team worden ook gebruik in wat we de funnel noemen. Funnel is het Engelse woord voor trechter. Elke organisatie kan gebruik maken van een algemene webpagina waar een respondent een keuze kan maken uit een aantal onderdelen zoals  locatie, afdeling/specialisme en/of team binnen de organisatie om vervolgens bij de juiste vragenlijst terecht te komen.

Deze webpagina is altijd via de volgende URL te bereiken:

https://m.rate.nl/start/[klantcode]

Waarbij [klantcode] de unieke code is van de organisatie.

Voorbeeld

1. Een respondent bekijkt de website van de organisatie en ziet hier een link naar de funnel van deze organisatie: https://m.rate.nl/start/vvt
  2. De respondent kiest eerst voor de locatie die hij bezocht heeft "Regio Noord"
  3. De respondent kiest dan voor de afdeling "Wijkteam Regio Zuid"
  4. De respondent krijgt de vragenlijst specifiek voor de gekozen afdeling op de gekozen locatie en vult deze in.

Doelgroepen

Een ander onderdeel van de funnel is de doelgroep voor een vragenlijst. Via de doelgroep is bijvoorbeeld het onderscheid te maken tussen vragenlijsten bedoeld voor klanten/cliënten en vragenlijsten voor medewerkers.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende URL's en hoe deze samenwerken met de funnel.

Kahoot

Hieronder een kahoot over het funnel om je kennis te testen:

https://kahoot.it/challenge/06900758?challenge-id=9e9359d1-922f-4c4c-b47d-8768741762fa_1637586599965