Om de respondent zo persoonlijk mogelijk te benaderen is het voor elke vragenlijst mogelijk om de (begeleidende) teksten in de vragenlijst aan te passen. Voor beheerders en gebruikers met de mogelijkheid om vragenlijsten te bewerken is deze optie beschikbaar.

Voor het aanpassen van de vragenlijstteksten zijn diverse zogenaamde placeholders beschikbaar. Deze parameters in de tekst worden tussen hekjes geplaatst en vervangen door een relevante tekst. Zo zal bijvoorbeeld #RespondentNaam# worden vervangen door de naam van de respondent, en indien deze niet bekend is door "heer of mevrouw".

Voor vragenlijst bewerkers

Per vragenlijst kunnen de teksten in het introductiescherm, het vervolgscherm en de eindschermen worden aangepast. Het aanpassen van de teksten kan met behulp van de knop met de wereldbol:

Hierna krijg je de mogelijkheid om de diverse teksten aan te passen. De ingevulde teksten zijn de teksten zoals de respondent ze op dit moment ziet. Dit kan een tekst zijn die specifiek voor deze vragenlijst is aangemaakt, of een tekst die voor de gehele organisatie geldt. Wanneer de tekst wordt weggehaald wordt in het grijs een standaardtekst getoond die wordt gebruikt als er geen tekst wordt ingevuld voor deze vragenlijst (zie tweede afbeelding).

Voor beheerders

Een beheerder kan de standaardteksten voor alle vragenlijsten aanpassen voor de gehele organisatie. Per vragenlijst kan hier nog steeds van worden afgeweken.
In het linker menu kunnen de teksten worden aangepast via "Beheer" -> "Tekst en vertalen".

De beheerder kan de standaard vragenlijst teksten aanpassen maar heeft ook de mogelijkheid tot het aanpassen van teksten die niet per vragenlijst aan te passen zijn, zoals bijvoorbeeld de teksten in de start funnel.

Ook kunnen de teksten worden aangepast in de e-mails die naar een respondent gestuurd kunnen worden.

Sjablonen

Wanneer je gebruik maakt van sjablonen kun je de teksten voor alle afgeleide vragenlijsten automatisch aanpassen wanneer je het sjabloon aanpast. Op die manier kun je dus snel de teksten aanpassen. Het is zelfs mogelijk de tekst van een afgeleide vragenlijst nog aan te passen. Wanneer je dit doet is het niet meer mogelijk om via het sjabloon de tekst bij te werken, hou dit dan goed in de gaten.

Andere instellingen per vragenlijst zijn:

Instellingen per vragenlijst: Registratiemethode

Instellingen per vragenlijst: Mailinstellingen

Instellingen per vragenlijst: Hoge waardering

Instellingen per vragenlijst: Hoe voorkom ik dat een respondent een vragenlijst opnieuw kan invullen?

Instellingen per vragenlijst: Hoe voorkom ik dat een respondent terug gaat naar de funnel?

Instellingen per vragenlijst: Tussentijdse opslag