Nieuwe gebruiker aanmaken

Om een nieuwe gebruiker aan te maken dien je eerst in te loggen op het Rate.nl dashboard.

Let op: Je kan alleen een nieuwe gebruiker aanmaken als je beheerder bent. Ben je dit niet, dan kan je geen nieuwe gebruiker aanmaken. Wil je dit toch kunnen of ben jij de persoon in de organisatie die deze nieuwe gebruikers aan moet maken, laat het ons weten.

1. In het menu aan de linkerkant kies je voor Beheer > Accounts > Gebruikers. Je opent hiermee het overzicht met alle gebruikers.
  2. Rechtsboven op de pagina ga je naar de knop 'gebruikers acties' en kies je voor 'gebruiker toevoegen'.

3. Er verschijnt een dialoogvenster waarin het e-mailadres, de volledige naam en het gewenste profiel van de gebruiker ingevuld dient te worden. In dit zelfde venster wordt ook de standaard filter voor de gebruiker ingevuld. Hier kan de standaard funnel en doelgroep voor de gebruiker worden ingegeven.

4. Wanneer je alles hebt ingevuld klik je op OK, en verschijnt er rechtsboven in je scherm een melding dat de gebruiker succesvol is toegevoegd.

Gebruiker bewerken

Om een gebruiker te bewerken dien je eerst in te loggen op het Rate.nl dashboard.

1. Aan de linkerkant van de pagina ga je naar Beheer, waar je kiest voor 'accounts' en vervolgens voor 'gebruikers'.

2. Nu zie je een overzicht van alle gebruikers en wat de rechten en gegevens zijn van deze gebruikers. Kies de gebruiker waaraan je iets wilt wijzigen.

3. Je zit nu in het profiel van deze gebruiker en je kan van alles wijzigen. Je kan bijvoorbeeld de gebruiker op inactief zetten, als de gebruiker (tijdelijk) niet meer bij u in dienst is. Een andere mogelijkheid is de gebruiker helemaal verwijderen. Verder kan je bijvoorbeeld ook de rollen van de gebruiker veranderen. Je kan meer rollen toevoegen, of juist wat rollen er af halen door simpelweg de rollen die de gebruiker hoort te hebben aan te kruisen.

Let op: Wanneer je helemaal klaar bent moet je op 'bewaren' klikken want anders worden de veranderingen niet opgeslagen.

Gebruiker verwijderen

1. Om een gebruiker te verwijderen ga je naar 'accounts' onder het kopje 'Beheer' en kies je vervolgens voor 'gebruikers'.

2. Je ziet nu een overzicht van alle gebruikers. Klik op de gebruiker die je wenst te verwijderen.

Let op: Je kan er ook voor kiezen om een gebruiker (tijdelijk) op non-actief te zetten, en de gebruiker niet meteen te verwijderen.

3. Klik rechtsboven op de knop 'gebruiker acties' en kies voor 'verwijder gebruiker'.

Gebruiker op (non) actief zetten

Je kan er voor kiezen om een gebruiker (tijdelijk) op non-actief te zetten.

1. Om een gebruiker op non-actief te zetten ga je naar 'accounts' onder het kopje 'Beheer' en kies je vervolgens voor 'gebruikers'.

2. Je ziet nu een overzicht van alle gebruikers. Klik op de gebruiker die je wenst op non-actief te zetten.

3. Als eerste zie je de optie 'actief' verschijnen. Wanneer je de gebruiker op non-actief wilt zetten klikt u dit aan, en zodra er geen kruisje meer in het blokje staat, dan is de gebruiker op non-actief gezet.

Let op: Vergeet niet onderaan op 'bewaren' te klikken!