Een sjabloon wordt gebruikt om een vragenlijst op organisatieniveau te definiëren. Wanneer een sjabloon gepubliceerd wordt zullen alle actieve vragengroepen en actieve vragen uit het sjabloon in de afgeleide vragenlijsten worden gesynchroniseerd.


Het kan ook wenselijk zijn dat een sjabloon wordt gebruikt om een aantal thema's op te nemen waaruit teams op hun afgeleide vragenlijsten zelf kiezen welke thema's gebruikt gaan worden. Op deze manier kunnen teams onafhankelijk van elkaar verdiepen op thema's die op dat moment spelen. Een sjabloon waarbij dat mogelijk is noemen we een ideeënsjabloon.SjabloonIdeeënsjabloon
AlgemeenEr kan met thema's gewerkt worden maar meestal is er maar één bepaald thema uit het sjabloon actief. Een beperkt aantal groepen en vragen is ingeschakeld.Er kan met thema's gewerkt worden. Alle thema's en dus groepen en vragen zijn ingeschakeld in het sjabloon.
Nieuwe vragenlijst afleidenEen nieuwe vragenlijst wordt aangemaakt. Alleen actieve groepen en vragen worden meegenomen.Een nieuwe vragenlijst wordt aangemaakt. Alleen actieve groepen en vragen worden meegenomen, maar in de afgeleide vragenlijst zijn de groepen en vragen allemaal inactief.
Een (nieuwe) groep/vraag inschakelen. (Na publiceren)In de afgeleide vragenlijst is de groep/vraag ingeschakeld en wordt deze getoond aan de respondent. De groep/vraag kan niet in- of uitgeschakeld worden in de afgeleide vragenlijst.In de afgeleide vragenlijst is de groep/vraag standaard uitgeschakeld en wordt niet getoond aan de respondent. De groep/vraag kan wel in- of uitgeschakeld worden in de afgeleide vragenlijst.
Een (bestaande) groep/vraag uitschakelen. (Na publiceren)De groep/vraag is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan de vragenlijst bewerker of aan de respondent.De groep/vraag is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan de vragenlijst bewerker of aan de respondent.


Instelling

Bij de instellingen van een sjabloon kun je aangeven of het sjabloon een ideeënsjabloon is.