Sjablonen kunnen gekoppeld worden bij het aanmaken van een nieuwe vragenlijst, maar het is ook mogelijk om een bestaande vragenlijst te koppelen aan een sjabloon. 

Nieuwe vragenlijsten

Bij het aanmaken van een nieuwe vragenlijst kan direct het sjabloon gekoppeld worden. Geef bij het aanvragen van een nieuwe vragenlijst door aan welk sjabloon de vragenlijst gekoppeld moet worden, dan zetten wij dit voor je klaar.


Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een nieuwe vragenlijst.


Bestaande vragenlijsten

Het komt voor dat organisaties beginnen met vragenlijst per team en bij een klein aantal teams er voor kiezen om een aantal organisatiebrede vragen in de individuele vragenlijsten toe te voegen. Na verloop van tijd wordt het aantal teams, en daarmee vragenlijsten, groter en gaat het beheer van de vragenlijsten steeds meer tijd in beslag nemen.


Het is dan een goed moment om de inhoud van de vragenlijsten te bekijken en je af te vragen of dit ook via een sjabloon ingericht kan worden. 


Vragen die je hierbij kunt stellen zijn:

Willen we organisatiebrede vragen opnemen in de vragenlijsten?

Hoeveel ruimte willen we de teams geven voor eigen vragen?

Moeten de bestaande vragen in de vragenlijsten behouden blijven?


Het is mogelijk om bestaande vragenlijsten aan een sjabloon te koppelen. Een deel van de handelingen moet in dat geval door ons uitgevoerd worden en een aantal handelingen kan de organisatie eventueel ook zelf uitvoeren. Natuurlijk bieden wij hierbij ondersteuning.


Stap 1: De organisatie richt het sjabloon in.

Stap 2: Wij koppelen de vragenlijsten aan het gewenste sjabloon.

Stap 3: Wij publiceren het sjabloon, zodat de groepen en vragen uit het sjabloon worden opgenomen in de vragenlijsten.

Stap 4: Wij of de organisatie verplaatsen de bestaande vragen, die behouden moeten blijven naar groepen uit het sjabloon. Alle groepen van de vragenlijst zelf worden inactief gezet of verwijderd.


Afhankelijk van het overeengekomen supportbudget en het aantal vragenlijsten dat gekoppeld moet worden kan het zijn dat hier extra kosten aan verbonden zijn. Neem bij plannen voor het koppelen van bestaande vragenlijsten aan sjablonen altijd contact op via support@rate.nl, zodat wij mee kunnen denken over de ideale aanpak bij de wensen van de organisatie.


Klik hier voor meer informatie over het beheren van een sjabloon. Hierin worden ook enkele voorbeelden van mogelijke inrichtingen van het sjabloon besproken.