Wanneer een respondent met het indienen van feedback een voucher heeft verdiend kan hij die verzilveren en een beloning ontvangen. Pas nadat de voucher ook daadwerkelijk in het systeem is verzilverd kan de respondent zijn volgende voucher ontvangen.

Voor het verzilveren van een voucher moet je als gebruiker toegang hebben tot de rol " Voucher claimer". Zie ook gebruikers en toegang voor meer informatie over gebruikersbeheer.

Er zijn twee manieren om een voucher te verzilveren:

1. Via de QR-code op de voucher

1. Installeer een QR-code lezer op het gewenste device en scan de QR-code die bij de voucher is vermeld
  2. Er verschijnt een inlogscherm. Log hier in met je inloggegevens
  3. De details voor de voucher verschijnen in beeld.

4. Klik op verzilveren om de voucher te verzilveren.

2. Handmatig door de code van de voucher in te vullen

1. Ga naar de URL https://m.rate.nl/claim en log daar in met je inloggegevens.
  2. Een venster verschijnt om een voucher code in te geven

3. Geef hier de code in die op de voucher staat en klik op controleren. Hierna verschijnt informatie over de uitgegeven voucher in beeld ter controle.

4. Klik op verzilveren om de voucher te verzilveren.

Reeds verzilverde vouchers

Wanneer een voucher al verzilverd is wordt dat duidelijk weergeven bij het venster met informatie over de voucher.

Ook ontbreekt de knop om de voucher te verzilveren.