Het verbeterbord neemt je bij de hand als het gaat om verbeteren. Het bestaat uit het Dashboard en het Verbeterbord. 
Het Dashboard

Op het dashboard zie je een overzicht. Het dashboard is bedoelt om je snel een overzicht te geven van de status van alle verbeteringen.

 In het overzicht zie je openstaande verbeterpunten, Opgeloste verbeterpunten, geëvalueerde verbeterpunten, en het totale aantal verbeterpunten. Daaronder zie je in wordclouds wat er zoal gezegd wordt in de verbeterpunten. 

Onder de Wordclouds zie je zogeheten Thema’s. Dit zijn terugkerende ‘labels’ die je hangt aan je verbeterpunten.


Die Thema's kun je op twee manieren aan je verbeterpunten hangen: 


- Gelijk zodra je het verbeterpunt aanmaakt

- Nadat je het verbeterpunt hebt aangemaakt in het verbeterbordHet Verbeterbord

Op het verbeterbord staan alle verbeterpunten. Je ziet van links naar rechts achtereenvolgens informatie over de aanmaker, de statusvorderingen van het verbeterpunt en waarvoor het punt geldt. Links zie je ook de progressiebalk. Hieraan kun je zien hoe ver het verbeterpunt is in de verbetercyclus. Je organisatie bepaalt hoe lang je verbetercyclus is.Een verbeterpunt

In een verbeterpunt kun je zien wat voor oplossingen, evaluaties en labels een punt heeft. Deze zie je door door de tabs te klikken. 


Naarmate een verbeterpunt verder opgelost wordt, vul je meer tabs in. Je kunt zien wat de volgende stap is met de progressiebalk bovenin het scherm. Deze is hetzelfde als de balk links in het verbeterpunt.


Klik hier voor meer artikelen over het verbeterbord in deze kennisbank.