Een snelkoppeling/shortcut maken op een tablet?

1. Ga via Safari op de iPhone of iPad naar de URL van de vragenlijst van jouw afdeling.

2. Druk op het vierkantje waar een pijltje naar boven wijst. (Bij de iPhone zit deze onderaan in

het midden en bij de iPad links in de hoek).

3. Kies uit de opties voor Voeg toe aan beginscherm.
4. Druk op Voeg toe.
5. Het pictogram (de snelkoppeling naar de URL) is nu toegevoegd aan uw startscherm.

We hebben gezien dat het een positief effect heeft op het gebruikersgemak als dit de enige
pictogram is op het scherm. Je kan hiervoor de overige pictogrammen verplaatsen naar 1 map en
deze map op een andere pagina zetten. Dit gaat via de (standaard) Apple-manier door 2 seconden op
het pictogram te drukken en deze mee te slepen naar de gewenste locatie.

Een pictogram veranderen op op een tablet.

Standaard hanteren wij een vast pictogram. Mocht u deze toch willen aanpassen dan kan dit via deze
route.

Zorg dat je de gewenste pictogram (afbeelding) op je device hebt staan.

Stap 1.Ga via Appstore zoek naar App Pictogrammen. Klik op €0,89 en klik opnieuw op installeer.
            (We raden de betaalde variant aan, omdat deze zonder reclame is.)
Stap 2. Kopieer de URL waarvan een pictogram van gemaakt moet worden.
Stap 3. Open gedownloade applicatie en selecteer ‘Create Icon’.
Stap 4. Plak de gekopieerde URL in ‘URL’ onder de bovenste blauwe balk.

Stap 5. Selecteer onder Common Tasks: ‘Go to Link’.
            Nu kunt u kiezen om uw pictogram een kleur te geven, een frame te geven, een décor te
            geven en om een foto in uw pictogram te voegen.

Stap 6. Klik op foto en vervolgens op Camera Roll
Stap 7. Geef de applicatie toegang tot uw foto’s.

Stap 8. Selecteer de foto die u zichtbaar wilt maken in de pictogram.
Stap 9. Maak de foto passend in het vierkantje en klik op: ‘Choose’.
Stap 10. Klik rechts boven in de blauwe balk op ‘Install’.
Stap 11. Klik opnieuw rechts beneden op ‘Install’.

Stap 12. Selecteer op de balk in het wit de middelste blauwe vierkant met een pijltje naar boven.
Stap 13. Klik nu op: ‘Zet in begin scherm’
Stap 14. Geef de pictogram een naam en klik rechts boven op ‘Voeg toe’.

Klik hier voor meer informatie over het inschakelen van begeleide toegang op een iPad om te voorkomen dat respondent vrij gebruik kunnen maken van het apparaat.