Sinds iOS 6 is begeleide toegang een standaardfunctie op de iPhone en iPad. Met
begeleide toegang kun je delen van het scherm deactiveren en hardwareknoppen
uitschakelen. Alleen degene die de pincode weet kan de iPhone of iPad weer
ontgrendelen. Hoewel begeleide toegang vooral is bedoeld voor ouders, is het ook handig
voor mensen die hun iPhone of iPad vaak uitlenen.

Begeleide toegang activeren
Om begeleide toegang in te schakelen ga je als
volgt te werk:

1. Open de Instellingen-app op je iPhone, iPad of iPod touch.

2. Kies Algemeen en blader naar beneden.

3. Kies Toegankelijkheid.

4. Bij het onderdeel Leren vind je de optie ‘Begeleide toegang’. Tik hierop.

5. Met een schakelaar kun je begeleide toegang activeren.

6. Stel een toegangscode in of gebruik Touch-ID.

7. Schakel eventueel de sluimerstand uit.

Blader nu naar de gewenste app die je kind mag gebruiken. Als je nu driemaal op de
homeknop (thuisknop) drukt, zal begeleide toegang worden geactiveerd. Je kind kan de
app niet verlaten, instellingen veranderen of een andere app opstarten. Alleen met de 4-
cijferige pincode krijg je toegang tot de rest van de apps op de iPhone of iPad.

Je krijgt daarna een scherm te zien waarin je een aantal opties kan aanpassen.
Zo kun je het gehele scherm uitschakelen, of alleen bepaalde delen van het
scherm aanraakgevoelig maken (zie afbeelding). Je kunt ook de gyroscoop en de
bewegingssensor uitschakelen.

Eventueel kun je aangeven dat alleen bepaalde knoppen binnen de app uitgeschakeld
zijn. Dit doe je door een cirkel of rechthoek rondom de de knop te tekenen. Ben je klaar
met aangeven van de geblokkeerde functies, dan druk je op Start. De niet-bereikbare
delen van het scherm worden nu grijs. De homeknop werkt ook niet meer.

Begeleide toegang uitschakelen
Als je begeleide toegang weer wilt uitschakelen, druk je driemaal op de homeknop. De
iPhone, iPad of iPod touch vraagt nu naar de ingevoerde 4-cijferige pincode. Voer die in
om weer toegang te krijgen tot je iDevice.

Voer je een paar keer een foute code in, dan zal de iPhone enkele minuten geblokkeerd
worden. Dit zorgt ervoor dat kinderen niet alle getallen van 0000 tot 9999 kunnen

proberen om toch toegang te krijgen tot de iPhone.
LET OP: Je moet begeleide toegang inschakelen in de landscape of portret stand waarin
je de tablet wilt gebruiken.